Imagen 1 Imagen 2 Imagen 3 Imagen 4 Imagen 5 Imagen 6 Imagen 7 Imagen 8 Imagen 9 Imagen 10

Lleure educatiu

Del 26 de juny al 2 de juliol

37 places disponibles

350,00 €


REUNIONS INFORMATIVES

Durant el passat mes hem dut a terme algunes reunions informatives presencials. A continuació us adjuntem la presentació de diapositives (pdf) amb tota la informació sobre les colònies d'estiu 2023.
Qualsevol qüestió no dubteu en escriure'ns o trucar-nos!

Informació (pdf)


INFORMACIÓ GENERAL DE LES COLÒNIES

Del 26 de juny al 2 de juliol de 2023 veniu amb nosaltres a viure una aventura que mai podrem oblidar! Resoldrem el misteri que envolta les runes del Castell del Far, un camí ple de reptes i personatges insòlits plens de màgia i fantasia.

Uniu-vos a una comunitat d’aprenentatge i conviu amb amics i amigues en un espai natural enmig de Parc Natural del Montnegre i el Corredor. Aquestes colònies tindran una pedagogía del lleure enfocada en la diversió, la creació, l’aprenentatge de valors i l’autonomia a partir d’activitats i tallers durant el temps lliure.

EL DIA A DIA A LES COLÒNIES: Activitats, Jocs i Dinàmiques

A l’inici de la setmana s’introduirà el fil conductor de les colònies. El grup es trobarà amb un misteri i amb la necessitat de resoldre’l. Cada dia aniran apareixent diferents personatges fantàstics que els hi posaran reptes i objectius. D’aquesta manera, cada dia aniran trobant pistes per resoldre el misteri i viuran una gran aventura. Això sí, que ningú se n’oblidi de que el millor tresor és el camí que es fa per aconseguir-lo!

Tallers de creació lliure


Des de La Porta Màgica valorem la creativitat com una capacitat molt important per al creixement personal de la persona i que t’obre moltes portes. També coneixem que la millor forma de potenciar aquesta creativitat és a partir de la creació lliure.

És per això que durant les colònies s’habilitarà un espai on tindran a la disposició gran varietat de materials, recursos i eines i podran utilitzar la imaginació per crear el que els hi passi pel cap.

Espais interactius


Hi haurà espais de la casa dedicats a diferents aspectes. Els infants podran interactuar amb els elements de cada racó en les estones lliures del dia. Els diferents racons seran els següents:

- Racó musical.

- Racó de circ.

- Racó de relaxació.

- Racó de lectura.

- Racó de polseres.

- Racó de creació lliure.

- Racó de jocs de taula.

- Racó de pintar pedres.

Dinàmiques de grup


Consisteixen en totes les tasques relacionades amb el bon funcionament del dia a dia i les dinàmiques educatives que neixin de les necessitats del grup (debats sobre diferents temes dels que en tinguin curiositat, resoliment de conflictes, jocs amb la finalitat de fer pinya, …).

Jocs i activitats


Durant les colònies hi haurà un eix d’animació (relacionat amb el misteri que hauran de resoldre) que engloba diferents activitats i jocs. Aquestes es duran a terme al matí, tarda i nit i tindran a veure amb reptes que ens posin els diferents personatges. Seran activitats de caire col·laboratiu en la majoria de casos i adaptades als infants que vinguin de colònies.

Algunes de les activitats que farem son:

- Jocs d’aigua (per refrescar-nos d’una forma divertida).

- Jocs de coneixença i descoberta de l’entorn.

- Gimcanes de reptes.

- Excursió pels voltants de la casa de colònies.

- “Masterxof”: un concurs de cuina.

- Embrutem-nos: una gimcana marrana en la que l’objectiu principal serà quedar ben bruts!

- Tarda d’arts: jocs d’interpretació i teatre.

- Jocs de nit.

- Nit d’estrelles: una nit tindrem la possibilitat de dormir fent bivac sota les estrelles.

- Cinema a la fresca.

- Nit de misteri.

- Nit de sensacions: és una nit en la que s’explica un conte a partir d’una experiència multisensorial.

- Festa final de disfresses!: a l’última nit es farà una gran festa de disfresses amb música, karaoke i moltes sorpreses més.

També hi haurà diferents elements dinàmics més que es desenvoluparan al llarg del dia com la bústia, l’enigma, el cagòmetre, el llop, …

LA CASA DE COLÒNIES: El Castell Vell

La casa de colònies es diu El Castell Vell i és una masia restaurada al 2010 que es troba al municipi de Llinars del Vallès, enmig del Parc Natural del Montnegre i el Corredor. L’espai compta amb diferents instal·lacions i equipatges adients i adequats a la seguretat i comoditat de tothom. Els límits exteriors son extensions boscoses que s’allunyen de la carretera.

Es podrà obtenir més informació a la pàgina web de la casa de colònies: elcastellvell.com

ALIMENTACIÓ

La Porta Màgica comptarà amb personal de cuina que s'encarregarà de preparar els àpats d’esmorzar, dinar, berenar i sopar. Les dietes seran saludables i sostenibles, utilitzant per cuinar productes de proximitat. Qualsevol al·lèrgia, intolerància o preferència alimentària es tindrà en compte i es cuinarà seguint els protocols necessaris amb molta cura.

COMPROMÍS AMB LES FAMÍLIES

Des de La Porta Màgica sabem que és molt important la confiança cap a l’equip que formem l’organització de les colònies. L’equip de monitoratge ha estat triat seguint uns requisits que tenim molt clars:

  • Vetllar en tot moment per la seguretat i la comoditat de l’infant
  • Utilitzar una comunicació afectiva (de respecte, empatia i escolta activa) amb tota la comunitat de les colònies.
  • Respectar la singularitat, la intimitat i la llibertat de l’infant i de la resta de treballadors/es.
  • Tenir recursos per resoldre conflictes de forma adequada.
  • Saber transmetre la il·lusió per les colònies a tots i totes!

Per nosaltres és important que les famílies estiguin còmodes i tranquil·les en tot moment. A les reunions informatives es tindrà un contacte directe amb l’equip i es podran resoldre dubtes i intranquil·litats. Tanmateix, també es podrà trucar o enviar un correu amb qualsevol tipus de dubte i el resoldrem el més ràpid possible.

A més, durant les colònies anirem penjant fotografies, vídeos i escrits a la pàgina web. De manera que es podrà veure el que fem cada dia.

INFORMACIÓ IMPORTANT

Les colònies de La Porta Màgica tindran 37 places disponibles i aniran dirigides a infants que hagin cursat Primària durant el curs 22/23. També es podrà valorar l’opció per inscriure infants que hagin cursat Infantil.

El preu de les colònies és de 350,00€, amb l’IVA inclòs. El pagament es podrà fraccionar fins a 3 pagaments segons la preferència de la família.

Els terminis de pagament seran comunicats via correu a les persones que s'hagin preinscrit, una persona s'haurà inscrit completament un cop fer el primer pagament.